Service, kwaliteit en vakmanschap is waar M. ter Steeg voor staat!

 

Een schoenenwinkel met alleen herenschoenen komt niet veel voor in Nederland, van maat 38 tot 48 en voor elke type man is er wel een schoen bij ons te vinden.

Mooie duurzame en rijke materialen is datgene waar we continu naar op zoek zijn. Prachtig afgewerkte schoenen in allerlei mooie, en soms ook gekke, kleuren en prints. Bent U op zoek naar een nette schoen voor onder een kostuum of juist naar de sportieve schoen, bij ons is genoeg moois te verkrijgen. 

We geven eerlijk en goed advies en maken altijd even de tijd vrij om een praatje te maken, bij ons bent u geen nummer maar een gast en geniet u dus van persoonlijke aandacht.

 

Onze geschiedenis verwoord als voordeel voor jou, de bezoeker

 

Al sinds 1937 is familiebedrijf ter Steeg gevestigd in het centrum van Wijk bij Duurstede. Gerard ter Steeg kwam samen met zijn broers naar Wijk bij Duurstede om ondersteuning te geven in de zadelmakerij. Gerard neemt het bedrijf over en ontmoet zijn vrouw Marie van de Burgt, zij trouwen in 1939. Marie haar ouders hebben een schoenenwinkel, ook in het centrum van Wijk en het logische gevolg is dat de zadelmakerij wordt uitgebreid met schoenen en lederwaren. Helaas overlijdt Gerard ter Steeg op veel te jonge leeftijd en staat Marie er alleen voor met drie jonge kinderen. Het waren moeilijke tijden.

Twee zonen hebben geen ambitie om de zaak over te nemen en dus besluit Mannie de opleiding te volgen als schoenhersteller en begint hij in 1964 in de winkel met schoenmakerij.

In 1975 trouwen Mannie en Margreet en samen zetten zij de winkel voort met daarbij de nodige verbouwingen.

Mannie en Margreet ter Steeg hebben vanaf 1975 de winkel opgebouwd zoals deze nu bekend staat, een winkel waar kwaliteit en service voorop staat en waar kritisch wordt gekeken naar de juiste maat en pasvorm. 

In 2008 stond de toekomst van de winkel op losse schroeven, Mannie en Margreet wilden met pensioen en hun enige zoon Mark heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de winkel niet wilde voort zetten. Toen er sprake was dat het pand zou worden verkocht heeft hij zich bedacht en heeft de opleiding voor schoenhersteller afgerond. Mark en Annemieke, beiden zonder schoenenachtergrond, zijn vol de uitdaging aangegaan om zo het familiebedrijf voort te kunnen zetten, met passie en plezier!

In 2014 is de winkel volledig gerenoveerd met behulp van lokale vakmannen om zo fris de toekomst tegemoet te gaan.

 

Artikel in de ‘Wijkse Courant’: Wijkse Ambachten: Mark ter Steeg, schoenmaker